Kaart Vind een kliniek Zoeken

Ultherapy® zorgt voor een natuurlijke facelift met ultrasoundenergie

Ultherapy®, huidverjonging door de natuurlijke aanmaak van collageen

Ultherapy® is een huidverjongende behandeling met een liftend effect voor een strakkere en jonger uitziende huid. Maar hoe werkt het? Bij een Ultherapy® behandeling wordt micro-gefocuste ultrasoundenergie in de huid afgeleverd op precies de juiste temperatuur en huiddiepte. Dit stimuleert de aanmaak van collageen in je huid. Collageen komt van nature in je huid voor. Samen met elastine houdt het de stevigheid van je huid vast. Als je ouder wordt produceert je huid minder collageen, waardoor je huid verslapt. Doordat Ultherapy® zorgt voor nieuwe productie van collageen ontstaat natuurlijke huidverjonging. Het resultaat is een natuurlijke facelift zonder operatie.

De ultrasoundenergie van Ultherapy®

De ultrasoundenergie van de Ultherapy® behandeling activeert de natuurlijke collageen aanmaak in de huid waardoor de huid wordt gelift. Je huid maakt opnieuw collageen en elastine aan, dit proces heet neocollagenese. Bij Ultherapy® wordt alleen gebruik gemaakt van het stimuleren van lichaamseigen collageen. Dit geeft natuurlijke, zichtbare resultaten zonder dat hier een operatie voor nodig is.

Ultherapy® beschadigt de huid niet

In tegenstelling tot andere energieleverende systemen beschadigt Ultherapy® het huidoppervlak en omringende huidstructuren niet. Dit komt omdat Ultherapy® een precieze hoeveelheid ultrasoundenergie aflevert met exact de juiste temperatuur op de juiste huiddiepte. Snijden of injecteren in de huid gebeurt niet bij deze behandeling. Je lichaam zet het natuurlijke wondgenezingsproces in gang als reactie op de geluidsgolven. Daardoor wordt er collageen en elastine aangemaakt in de huid.

Huidverjonging door collageen stimulatie

Het wondgenezingsproces treedt op als er een kleine beschadiging in het weefsel wordt gemaakt. Er wordt dan nieuw collageen aangemaakt, dat zorgt voor een strakkere en stevigere huid. Rimpels en lijntjes verdwijnen. Het collageen dat na een Ultherapy® behandeling wordt geproduceerd is lichaamseigen en dus helemaal van jezelf. Het resultaat is een natuurlijk gelifte huid zonder hersteltijd!

De behandeling met Ultherapy®

Na het reinigen van je huid en de echografische visualisatie van de specifiek te behandelen zones wordt er een gel aangebracht. Daarna wordt de behandelapplicator op je huid geplaatst en doet de ultrasoundenergie zijn werk. Eerst worden de diepe weefsellagen van de huid bekeken en het optimale niveau voor aflevering van de energie bepaald. Daarna wordt de gefocuste ultrasoundenergie afgeleverd op de juiste diepte onder de huid. Het pijnniveau van de Ultherapy® behandeling varieert van persoon tot persoon. Er kan een lichte tot matige prikkeling worden gevoeld op het moment dat de ultrasoundenergie wordt afgeleverd. Om het comfort van de behandeling te verhogen kan de behandelend specialist je adviseren om een pijnstiller te gebruiken voorafgaand aan de behandeling.

Het resultaat na de behandeling

Met Ultherapy® heb je geen hersteltijd nodig. Je kunt direct na de behandeling je dagelijkse activiteiten weer oppakken. Er zijn geen beperkingen of speciale vereisten. Na de Ultherapy® behandeling kan je huid een beetje rood of gezwollen zien, maar dit verdwijnt binnen enkele uren. 

In de meeste gevallen treedt huidverjonging gedurende 3 maanden na de behandeling op. Tot wel 6 maanden kan de behandelde huid strakker worden en steviger aanvoelen. Bij een aantal patiënten is meteen resultaat zichtbaar. Een gelifte huid met natuurlijk resultaat en zonder operatie. Ultherapy® werkt!